Ree BV vindt de groei in compagnon die een echte aanvulling vormt

Ree BV vindt de groei in compagnon die een echte aanvulling vormt

Ree BV vindt de groei in compagnon die een echte aanvulling vormt

Serge Kemper voegt proces-, robotics- en functionele kennis toe

Over een paar maanden bestaat Ree BV drie jaar. Drie goede jaren waarin oprichters Arjan Ribberink en Catrinus van der Leest zich geen moment hebben verveeld. Sterker nog, het is eigenlijk al drie jaar lekker druk. Om zich samen met klanten te kunnen blijven ontwikkelen, werd het tijd om het duo uit te breiden naar een driemanschap. Vanaf nu vult Serge Kemper het team aan, met proceskennis, ervaring met de functionele kant van IT-oplossingen en met robotics.

De kennis en ervaring die Serge inbrengt, vormen een waardevolle aanvulling op de skills van Arjan en Catrinus. Dat Ree BV juist iemand met zijn competenties binnenhaalt, zegt bovendien iets over de toekomstvisie van de eigenaren. Zij zien bij hun klanten een steeds grotere rol weggelegd voor de robotisering van repetitieve werkzaamheden.

Belangrijke thema’s in Serges opleiding zijn bedrijfskunde, projectmanagement en digitale (bedrijfs)transformatie. Zijn werkzame leven speelde zich voornamelijk af bij VodafoneZiggo. Daar hield hij zich eerst inhoudelijk bezig met applicaties en systemen om vervolgens steeds grotere IT-projecten te managen. In zijn meest recente functie van Performance Improvement Manager kwamen inhoud, sturing en verstand van processen samen.

Performance improvement, dat paste goed, want dat probeert Ree BV ook te bewerkstelligen bij haar klanten. De richting waarin Kemper zich binnen zijn functie specialiseerde, maakte hem nog interessanter. Serge was de afgelopen drie jaar druk met het implementeren van een robotics-platform bij VodafoneZiggo. Geen robots als in Star Wars en ook geen aan grijparmen die in een fabriek een auto in elkaar zetten, maar software die zich gedraagt als een medewerker en repetitief werk overneemt.

Een voorbeeld. Om een factuur te verzenden, moet een medewerker soms meerdere, weinig uitdagende handelingen verrichten. Gegevens uit het ene systeem halen en invoeren in een ander systeem, de factuur genereren en controleren om die vervolgens te printen of digitaal te verzenden. Dat werk kun je ook door software robots laten doen. Vergelijk het met macro’s, maar dan veel geavanceerder. De software kan bijvoorbeeld ook zelfstandig omgaan met systeemfeedback die de flow onderbreekt, zoals een foutmelding die eerst moet worden opgelost.

Het bedrijf in dit voorbeeld zou natuurlijk ook geholpen zijn met het koppelen van systemen. Of met een volledig geïntegreerd verkoopsysteem waar op het eind een factuur uitkomt. Koppelen is echter niet altijd mogelijk en nieuwe systemen ontwikkelen en inrichten duurt vaak wel even. De inzet van software robots kan die problemen oplossen, voor langere tijd of ter overbrugging tijdens de implementatie van het uiteindelijke systeem.

Serge is allround genoeg om klanten ook met niet-gerobotiseerde oplossingen te kunnen helpen. Ook dan is hij een aanvulling op het team van Ree BV. Waar Catrinus zich met name heeft toegelegd op (interim) managementopdrachten en Arjan vooral de procesconsultant en integratiespecialist is, ligt de nadruk bij Serge op processen en de functionele kant van IT. Bovendien is hij een geboren Groninger. Daarmee zijn naast Friesland, waar Catrinus vandaan komt, en Drenthe, waar Arjan ‘weg komt’, alle drie de noordelijke provincies van Nederland vertegenwoordigd.