Onvoldoende inzicht en beschikbaarheid van HRM kerngetallen

Onvoldoende inzicht en beschikbaarheid van HRM kerngetallen

De bedrijfsprocessen op deze HRM-afdeling liepen niet goed. Ze hadden geen inzicht in kerngetallen en er waren geen rapporten. Elke informatie-uitvraag vanuit de directie zetten de afdeling HRM en Payroll op de kop

De afdelingen HRM, ziekteverzuim, payroll en wagenpark werkten niet bepaald efficiënt. Informatie was niet voorhanden en gegevens werden dubbel ingevoerd over meerdere registratiesystemen, wat onnodig veel tijd en geld kostte. Het salarispakket waar ze mee werkten, was verouderd en de mogelijkheden waren te beperkt.

Wat hebben we gedaan?

We hebben eerst het applicatielandschap in kaart gebracht. Hieruit bleek dat het standaard HRM- en payrollpakket Afas alle bestaande applicaties kon vervangen, terwijl er tegelijkertijd substantieel bespaard wordt. De investering wordt dus ook snel terugverdiend. We hebben de implementatie hiervan begeleid in de vorm van projectmanagement en procesconsultancy.

Hierdoor werkt de betrokken afdeling efficiënter en hebben ze eindelijk inzicht in belangrijke kerngetallen. De opdrachtgever bespaart tijd en geld, terwijl het werk ondertussen leuker is geworden.