Bedrijfsprocessen optimaliseren | Voor een succesvolle onderneming

Efficiënte bedrijfs- processen

zorgen voor tijdwinst

Hoe beter de processen in je bedrijf lopen, hoe succesvoller je onderneming. Efficiënte bedrijfsprocessen zorgen voor tijdwinst, je bespaart geld en verbetert de kwaliteit van je dienstverlening. Of het nu gaat om een vastgelopen proces of een goedlopend proces: ze zijn bijna allemaal te optimaliseren.

Bedrijfsprocessen optimaliseren | Voor een succesvolle onderneming

Geen slim proces?

Bedrijfsprocessen maken of breken elke organisatie. Geen proces? Geen goede organisatie. Geen slim, datagedreven proces? Ontevreden klanten en het gevaar van een verliesgevende business. Omdat bedrijfsprocessen zo belangrijk zijn, is het altijd raadzaam te kijken naar wat je kunt verbeteren, zeker als:

  • er meer transacties of dossiers buiten je proces om gaan dan erbinnen;
  • je bedrijfsprocessen lange doorlooptijden kennen. Klanten accepteren dat niet langer;
  • zaken die in het klein misschien nog prima functioneerden, zijn uitgegroeid tot een niet efficiënt geheel van meerdere werkmethoden waar alle betrokkenen slechts voor hun deel kennis hebben;
  • er veel verspilling is van arbeidscapaciteit, lange wachttijden of te hoge werkvoorraden.
Neem contact op

Herken je een of meer van deze zaken? 

Herken je een of meer van bovenstaande zaken? Dan is het tijd voor een andere, vernieuwende aanpak. Een nieuwe koers
Daarom beginnen we met het uitlichten van het huidige proces. Wat is het doel van het proces en welke stappen worden erin gezet? Waar start het en waar eindigt het? Welke hulpmiddelen worden er gebruikt? Vragen waarmee we bewustwording willen creëren en inzicht in het proces krijgen.

Meestal zijn de bedrijfsprocessen ook niet uitgeschreven, terwijl je hier juist heel veel van kunt leren. Daarom schrijven we het huidige proces eerst uit. Je krijgt daarmee sneller inzicht in mogelijke verbeteringen. Vervolgens kijken we gezamenlijk hoe we het bedrijfsproces kunnen optimaliseren.

Tot slot zorgen we ervoor dat je medewerkers goed in het vernieuwde proces meegenomen worden. Het heeft geen zin om een proces te optimaliseren als er vervolgens niemand mee kan werken.

Wil jij betere bedrijfsprocessen?

Ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijfsprocessen kunnen doen? Neem dan snel contact met ons op. We komen graag bij je langs om je uitdagingen te bespreken!