Outsourcing | Waarom kiezen voor outsourcing?

Meer focus

voor jouw organisatie

Bij veel bedrijven houden goedbetaalde IT’ers zich bezig met routinematig werk. Dat is door de jaren heen vaak zo gegroeid en stamt uit een tijd dat IT nog geen volwaardig bedrijfsonderdeel was. Om meer focus aan te brengen in je organisatie of je IT volwassener te maken, is outsourcing een prima oplossing. Wij begeleiden dit traject voor je.

Outsourcing | Waarom kiezen voor outsourcing?

Waarom outsourcen?

Een van de belangrijkste argumenten om je IT te outsourcen, is om kennis in huis te halen die je zelf niet hebt. De veranderingen in het bedrijfsleven gaan razendsnel en er wordt steeds meer geautomatiseerd. Het belang van moderne IT neemt dus toe, terwijl het complexe materie is waar niet iedereen voor in de wieg gelegd is. Door je IT te outsourcen haal je de kennis in huis die je nodig hebt om met je bedrijf een volgende stap te zetten.

Als je al IT’ers in dienst hebt, is de kans groot dat ze veel tijd kwijt zijn aan routinematig werk. Het installeren van laptops, het oplossen van netwerkproblemen en andere ‘eenvoudige maar noodzakelijke klusjes. Door dit soort werkzaamheden uit te besteden, maak je je IT afdeling vrij om ander werk te doen. Werkzaamheden die directe toegevoegde waarde leveren aan je bedrijfsvoering

Welke variant ook voor jouw bedrijf geldt, bij outsourcing gaat het erom dat je IT gewoon goed geregeld is. Zonder zorgen kun je je focussen op datgene waar je goed in bent, want je IT-omgeving is in goede handen.

Met ons uitgebreide netwerk en jarenlange ervaring weten we precies hoe we externe kennis van IT’ers in kunnen zetten om jouw organisatie verder te helpen.

Neem contact op

Shared resources voor kleinere bedrijven

Bij kleinere bedrijven is er vaak geen budget voor een eigen IT-afdeling, maar ze zijn wel gebaat bij goedwerkende IT. Juist voor deze groep bedrijven is outsourcing een uitkomst. Een fulltime IT’er is in deze situatie vaak zijn geld nog niet waard, simpelweg omdat er te weinig te doen is.

Door externe kennis in huis te halen hou je de kosten relatief laag, maar heb je toch de kans om je IT volwassen te laten worden.

Even sparren?

Denk jij dat outsourcing een oplossing voor jouw uitdagingen is? Neem dan contact met ons op, dan kijken we met je mee.