Projecten

Hier lees je kort over een aantal projecten die we bij Ree B.V. voltooid hebben. Wil je meer weten, neem dan even contact met ons op. We vertellen je graag meer!

Geen inzicht in kerngetallen van HRM-proces

De bedrijfsprocessen op deze HRM-afdeling liepen niet goed. Ze hadden geen inzicht in kerngetallen en er waren geen rapporten. Elke informatie-uitvraag vanuit de directie zetten de afdeling HRM en Payroll op de kop

De afdelingen HRM, ziekteverzuim, payroll en wagenpark werkten niet bepaald efficiƫnt. Informatie was niet voorhanden en gegevens werden dubbel ingevoerd over meerdere registratiesystemen, wat onnodig veel tijd en geld kostte. Het salarispakket waar ze mee werkten, was verouderd en de mogelijkheden waren te beperkt.

Wat hebben we gedaan?

We hebben eerst het applicatielandschap in kaart gebracht. Hieruit bleek dat het standaard HRM- en payrollpakket Afas alle bestaande applicaties kon vervangen, terwijl er tegelijkertijd substantieel bespaard wordt. De investering wordt dus ook snel terugverdiend. We hebben de implementatie hiervan begeleid in de vorm van projectmanagement en procesconsultancy.

Hierdoor werkt de betrokken afdeling efficiƫnter en hebben ze eindelijk inzicht in belangrijke kerngetallen. De opdrachtgever bespaart tijd en geld, terwijl het werk ondertussen leuker is geworden.

Consultancy bij DSP-netbeheerder

Dit bedrijf klopte bij ons aan omdat ze op korte termijn wilden aansluiten op een digitaal samenwerkingsplatform. Dit platform is de ketenstandaard voor het realiseren van huisaansluitingen in de ondergrondse infrastructuur. De opdrachtgever had hierbij te maken met verschillende complexe pakketten, zoals Gis-registratie en een Asset register. Ree BV heeft dit traject succesvol begeleidt.

ICT-scan en optimalisatie bedrijfsprocessen

De hoeveelheid applicaties die dit grote aannemersbedrijf gebruikte, liep zwaar uit de hand. Voor praktisch elk proces was wel een aparte applicatie waarvan de kennis niet altijd meer aanwezig was.

Met een IT-scan hebben we de huidige situatie in beeld gebracht en een toekomstige situatie geschetst. Het bleek dat er veel applicaties uitgefaseerd konden worden en vervangen door standaardoplossingen. Ook konden we de functies van veel losse applicaties samenvoegen. Door deze oplossingen te helpen implementeren lopen de bedrijfsprocessen veel soepeler.

Ondersteuning bij stoppen bedrijf

Dit bedrijf was een tijdelijk samenwerkingsverband. Bij het stoppen van de samenwerking heeft Ree BV ondersteuning en begeleiding gegeven bij het afronden van de IT-licenties en verschillende onderhoudscontracten.

ree